Night Vision /  Nachtbril

 

Goed zien in het verkeer, tijdens het auto / scooter of motor rijden in het donker.

Heeft u moeite met zien in het donker als u autorijdt?

Bent u onzeker als u in de auto stapt met hevige regenval, mist of sneeuw?

Zelfs als u geen last heeft van nachtblindheid kunt u in deze situaties hinder ondervinden met zien. Auto/scooter of motor rijden wordt in deze gevallen een stuk veiliger met een nachtbril.

De gele glazen in nachtbrillen geven een beter contrast zodat bijvoorbeeld de belijning op de weg duidelijker wordt. Ook schittering van koplampen of felle lichtreclames op (nat) wegdek verminderen aanzienlijk wanneer een nachtbril wordt gedragen.

De werking van een nachtbril

De nachtbrillen bij Brillentent.nl  zijn voorzien van gele glazen zonder sterkte. De gele glazen maken vage contouren scherper en neutraliseren vervelende schitteringen waardoor u als bestuurder een veel rustiger beeld krijgt. Onduidelijke vormen (vooral bij mist of neerslag) worden duidelijker dan zonder nachtbril.

In de foto hieronder kunt u duidelijk het effect zien van een nachtbril (rechts) en de situatie zonder nachtbril (links).

 

Waarom zitten er gele glazen in een nachtbril?

Het licht dat wij kunnen waarnemen bestaat in werkelijkheid uit verschillende kleuren licht die samen de kleuren bepalen die wij zien. Juist fel blauw licht kan - wanneer er weinig ander licht zichtbaar is – hinderlijk zijn. Het gele glas in uw nachtbril neutraliseerd het blauwe licht.

De nachtbril en de voordelen

Een nachtbril heeft de volgende voordelen:

  • Schittering door straatverlichting, felle koplampen van tegenliggers en lichtreclames worden geneutraliseerd door de nachtbril.
  • Hoger contrast door de gele glazen. Vage vormen worden tijdens, hevige neerslag,  mist of sneeuw duidelijker zichtbaar. Kortom fijn te gebruiken in alle seizoenen.