UV-400 Bescherming


Iedereen weet dat Uv-straling schadelijk is voor uw huid.

Dit geld natuurlijk ook voor uw ogen helaas. In eerste instantie zal je deze schade niet direct opmerken, maar naar mate je ouder wordt kunnen de klachten opspelen. En het verschil tussen slechtziend worden of blijven zien is zeker niet ondenkbaar.

Als u uw ogen niet goed beschermd tegen Uv-straling kan dit blijvende schade aan uw ogen geven.

Vandaar dat een goede Uv-bescherming erg belangrijk is. Alle zonnebrillen bij Brillentent.nl zijn 100% uv beschermd met Uv-400 filter dat is wel zo Safe.


UV-bescherming zonnebrillen (UV400 Filter)

Veel mensen geloven in de fabel dat hoe donkerder de kleur is van lenzen van de gedragen zonnebril, hoe beter het is voor de ogen.

Maar helaas komt de kleur van het glas niet altijd overeen met hun beschermende eigenschappen. Donkere kleur lenzen verwijden de uitzetting van de pupil, wat leidt tot meer schadelijke UV-stralen in het oog dan zonder zonnebril. Zij beschermen je ogen onvoldoende. De stralen kunnen tot pijnlijke ontstekingen van het bindweefsel leiden met als resultaat: blijvende schade aan het hoornvlies, en kan op de langere termijn zelfs grijze staar veroorzaken. 

Daarom is het noodzakelijk om bij aanschaf van een zonnebril altijd veel aandacht besteden aan de filtercategorieën. Staat er Uv-400 op de zonnebril, dan weet je zeker dat de schadelijke stralen groten deels worden geblokkeerd dat is wel zo Safe.

Wat is UV-400?

UV 400 is de categorie die alle lichtstralen met golflengtes tot 400 nanometer blokkeert. Dit omvat alle UVA- en UVB-stralen.

Filtercategorieën

Betere bescherming dankzij de filtercategorieën

We dragen een zonnebril om onze ogen te beschermen tegen zonlicht en de schadelijke UV-straling. De bescherming's niveaus zijn onderverdeeld in filtercategorieën.

De EU-categorieën klasse indeling , die in vier cijfers worden aangegeven, 1 tot 4 , is hierbij handig:Klasse Gebruik
1: Bewolkt weer
2: Matig voorjaars zonnetje
3: Volle zon op strand of in de bergen
4: Extreem felle zon voor de strandwacht of in de bergen. Niet toegestaan in het verkeer

 Alle zonnebrillen bij Brillentent.nl zijn 100% uv beschermd met Uv-400 filter dat is wel zo Safe. En hebben een filter categorie 2 of 3