Ringmaat

 

Hoe meet ik de ringmaat?

Neem een goed passende ring die u draagt om de vinger waar u uw nieuwe ring wilt dragen. Dit omdat de maat van beide handen in 90% van alle gevallen verschillen.

Neem een liniaal en leg de ring die u goed past op de liniaal, zo dat de binnenkant van de ring op de 0 van de liniaal ligt. U kunt nu het aantal millimeters bepalen, dit is de maat van uw ring. Om dit nog eens extra te verduidelijken staat hieronder een voorbeeld hoe te doen.

In Nederland wordt vaak de binnendiameter van de ring opgegeven als ring maat. In dit voorbeeld is het breedste punt binnen in de ring 17 milimeter. De ringmaat is dan 17.

Soms is de ring die u uitzoekt niet in MM maat leverbaar, maar wel in US maat. Hieronder ziet u hoe u eenvoudig kunt zien welke maat voor u het beste overeenkomt. In de maat tabel vindt u de exacte omreken waarden.

Let wel dat een brede ring vaak wat strakker aanvoelt aan de vinger, dus gebruik voor het opmeten het bij voorkeur een ring die ongeveer dezelfde breedte heeft als de ring die u gaat bestellen.